Voor ieder kind, jong en bejaard, hebben we leuke producten om de tijd mee door te brengen of zich creatief te ontwikkelen. Niemand is te oud om te spelen en te leren. Van puzzels tot popjes en van brievenboekjes tot speelse objecten. Leuk om te geven, maar nog veel leuker om te krijgen. Voor de allerkleinsten hebben we prachtige vilten slofjes uit Nepal.

Vilten vingerpopjes uit Nepal. De wol komt uit Nieuw-Zeeland en wordt in Nepal geverfd. Vervolgens wordt de wol natgemaakt met zeepsop. Door de zeep en de kracht van het wrijven, duwen, rollen, ontstaat vanuit de wol het vilt. Het eindproduct wordt langdurig gespoeld met schoon water en vervolgens wordt het vilt op de daken en in de tuinen bij de werkplaatsen in de zon te drogen gelegd. De viltwerkplaatsen zijn gelegen in de vallei rondom de hoofdstad Kathmandu.

Baby voelboekjes puppy’s en poezen. Van een pluizige staart tot een harig buikje, van pluizige oren tot plakkerige pootafdrukken. Voel en ontdek de verschillende materialen in dit veilige, stevige boek voor baby’s.

Brievenboekjes, een papieren tijdcapsule. Deze boekjes met uitvouwbare brieven nodigt je uit om je herinneringen vast te leggen. Dateer, verzegel en bewaar de brieven. Schrijf nu, lees later en bewaar voor altijd.

 

Nog meer kinderboeken

Baby- en peuterslofjes van vilt uit Nepal

De wol komt uit Nieuw Zeeland en wordt in Nepal geverfd. Vervolgens wordt de wol natgemaakt met zeepsop. Door de zeep en de kracht van het wrijven, duwen, rollen, ontstaat vanuit de wol het vilt. Het eindproduct wordt langdurig gespoeld met schoon water en vervolgens wordt het vilt op de daken en in de tuinen bij de werkplaatsen in de zon te drogen gelegd. De viltwerkplaatsen zijn gelegen in de vallei rondom de hoofdstad Kathmandu

 

Regenboog spaarvarken uit Thailand

Deze ecologische spaarpot is handgemaakt door een groep van 250 producenten uit West Bengal, India. Uw aankoop draagt bij aan het ontwikkelen van de vaardigheden en zelfredzaamheid van producenten uit dit gebied.

Vilten hand- en vingerpoppen uit Nepal. De wol komt uit Nieuw Zeeland en wordt in Nepal geverfd. Vervolgens wordt de wol natgemaakt met zeepsop. Door de zeep en de kracht van het wrijven, duwen, rollen, ontstaat vanuit de wol het vilt. Het eindproduct wordt langdurig gespoeld met schoon water en vervolgens wordt het vilt op de daken en in de tuinen bij de werkplaatsen in de zon te drogen gelegd. De viltwerkplaatsen zijn gelegen in de vallei rondom de hoofdstad Kathmandu.

Geboortebol Welcome to the world.
Handbeschilderde geboortebal  ‘day and night’ van papier maché, hangend aan een zijden lint. De verpakking is gemaakt in Delhi, van handgeschept papier en met de hand gezeefdrukt. Het beschilderen van de babybal -met kindvriendelijke, loodvrije verf – vindt plaats in Kashmir, dé plek waar de Kashmiri-beschilderingen vandaan komen.

Kinderbestekjes van roestvrijstaal bekleed met Fimoklei dieren en/of figuren. De bestekjes zijn vaatwasser bestendig. 
Vrijwel alle producten komen uit werkgelegenheidsprojecten op het platteland van Afrika. Door aankoop van de producten draagt u bij aan een beter leven voor de makers ervan. De medewerkers verdienen een goed salaris, worden niet onderbetaald en uiteraard vindt er geen kinderarbeid plaats.

Deze rugzakjes komen allebei uit Nepal. De roze van vilt heeft vingerpopjes in het voorzakje.