De eerste mens versierde zich al. Met kleuren, takjes of andere zaken. Duizenden jaren en tienduizenden culturen hebben de mooiste sieraden opgeleverd. Elk sieraad zegt iets over de oorsprong, de bedoeling van de kunstenaar en zeker ook iets over de drager. Daarom zijn sieraden een kern in onze collectie. Mooi om naar te kijken, fijn om te dragen en super als geschenk. Neem nou de zilveren sieraden van Symbolica uit Mexico. In de ontwerpen worden symbolen gebruikt uit India en van de Maori. Van zilver tot diverse combinaties met halfedelstenen.
De sieraden van Culture Mix uit de Filipijnen zijn een verhaal apart. Allereerst wordt elk sieraad uniek ontworpen door lokale kunstenaars. Zij zijn in staat om van eenvoudige materialen werkelijk schitterend versieringen voor hals, pols en kleding te maken. Zo zijn de kettingen gemaakt van natuurlijk materiaal zoals schelpen. Er zijn ook setjes met bijpassende oorbellen en armbanden.
De sieraden Van Kazuri zijn gemaakt van klei en beschilderd.
Per onderwerp van ons assortiment tonen we slechts enkele hoogtepunten op onze site. Kom vooral langs in onze winkel om sieraden te passen te matchen en te bewonderen. Ook hier geldt dat we graag meer vertellen over de oorsprong. Die extra informatie geeft vaak nog net die extra glans aan een prachtige ketting of armband.

 

Agua collectie van Nayanayon 
Deze collectie bestaat uit diverse lange en korte kettingen met bijpassend armbanden en oorbellen. Unieke sieraden gemaakt van de taguanoot  – dit is eerlijk ivoor – uit Ecuador en fairmade.

Kettingen van Kazuri 
Deze kettingen zijn gemaakt van handgevormde en beschilderde kralen gemaakt van klei uit het gebied van Mount Kenya, Afrika. Deze zijn door het speciale bakproces keihard geworden.

 

Sieraden van Kazuri 
Dit zijn handgevormde beschilderde kralen uit het gebied van Mount Kenya, Afrika. Deze zijn door het speciale bakproces keihard geworden. Door de aanschaf van deze prachtige sieraden ondersteunt u het principe van eerlijke handel en helpt u 350 vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst.

Sieraden van Culture Mix 
Deze eigentijdse sieraden zijn vaak gemaakt van natuurlijk materiaal. Hout, parelmoer en andere in de natuur voorkomende materialen. De sieraden zijn elegant en mooi afgewerkt. De sieraden van Culture Mix worden ontworpen in Nederland, aangepast aan onze moderne westerse smaak en gemaakt in de Filipijnen en Indonesië. De sieraden zijn handgemaakt, volgens een veilig proces, gegarandeerd zonder kinderarbeid. 

Sieraden van Simbolica
Handgemaakte zilveren fairtrade sieraden, met symboliek van oude culturen. De oude Maori’s, Maya’s, Hopi’s en Azteken lieten ons schatten van inspiratie na. In deze culturen was kunst vaak verbonden met mythen en verhalen. De diepere symbolische betekenis van deze kunst zie je terug in de Simbolica collectie. Elk artikel van Simbolica wordt geleverd in een doosje met een waarborgcertificaat

Sieraden uit Vietnam
Een kleine gemeenschap van ambachtelijke vaklieden in Vietnam maakt deze prachtige buffelhoorn sieraden. De inspiratie voor deze Fair Made sieraden voert terug naar vroegere Franse en Chinese culturen. Verschillende kettingen, armbanden en oorbellen te koop bij Somerset House country lifestyle.
Maii sieraden uit de Filippijnen
Deze zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Op de werkplaats in Cebu city werken 6 fulltime en 20-80 parttime vrouwen en 2-5 mannen. De helft van de sieraden wordt geëxporteerd, grotendeels naar Europa, de andere helft wordt op de Filippijnen verkocht.

Hevi handmade sieraden

De sieraden van Hevi worden gemaakt in Turkije in kleine ateliers. De werkomstandigheden zijn eerlijk: een fair trade loon, reguliere werkuren, geen kinderarbeid en een veilige wekomgeving.

Zamak is het hoofdbestanddeel dat gebruikt wordt voor de sieraden. Dit bestaat uit een legering koper, zink en magnesium. De sieraden zijn verzilverd, dus nikkelvrij.