Koffie en thee zijn al eeuwen verweven in de wereldgeschiedenis. Kolonisten en missionarissen hebben koffie en thee wereldwijd geintroduceerd. Elk continent heeft een koffie en thee identiteit die wezenlijk onderling verschilt. Zo kan je met koffie en thee drinken kennismaken met diverse werelddelen. Wij zijn trots op onze organische en biologische bonen en snelfiltermaling uit Peru en Ethiopie. Met deze koffiebonen en maling creëert u een heerlijke onderscheidende koffie. Voor bedrijven hebben we een grootverpakking.
Thee verkopen wij los en in zakjes. De geurige losse thee komt uit  Sri Lanka. Theezakjes hebben we van Fair Trade en Peeze. Wie kwaliteit wil zal ons assortiment weten te waarderen. Naast smaak letten wij natuurlijk op de herkomst en de beloning in de gehele keten. Dat betekent extra genieten van de thee en koffie die wij voor u van ver halen.

Koffie van Fair Trade Original
In 1973 kocht Fair Trade Original voor het eerst rechtstreeks koffie in van coöperaties van kleine koffieboeren in Guatemala en bracht die op de markt. Een wereldwijde primeur én een revolutie in de koffiewereld: kleine boeren kregen zo toegang tot de exportmarkt, betere handelsvoorwaarden en meer zeggenschap over de verkoop van hun product.

Wij verkopen de koffie in verschillende smaken, snelfiltermaling en bonen. Ook hebben wij grootverpakking voor bedrijven en deze bezorgen wij gratis bij uw bedrijf in onze regio. Wil je hier gebruik van maken, stuur dan een e-mail naar [email protected]l. 

thee fairtrade original

Losse thee van Peeze
Deze fairtrade biologische thee komt uit Sri Lanka. Er zijn diverse smaken. Theezeefjes van papier en metaal hebben wij ook te koop.

Thee in theezakjes
De theezakjes van Peeze en Fair Trade Original zijn fairtrade en biologisch. Er zijn in de winkel ook nog andere theesmaken verkrijgbaar.

 

Markiezenthee

In de beeldentuin van het Markiezenhof houden vrijwilligers een Historische StadsMoestuin bij. Er is een moestuin, een kruidentuin en een fruittuin.

De kruidentuin bevat wel 15 verschillende kruiden, waarvan er een aantal gedroogd worden. Hiervan stellen we elk jaar een kruidenmelange samen, Markiezenthee genaamd.Dit jaar voegen we citroenmelisse, lavendel en lievevrouwe bedstro samen tot een heerlijk ontspannende melange, die ook goed voor de spijsvertering en het immuunsysteem is. De kruidenbuiltjes hangen aan een markies, die op de rand van je theeglaskan hangen. De markies is dit jaar Jan van Glymes III.

In een mooi geschenkdoosje zitten 4 zakjes Markiezenthee.

Paarse thee

De theeplantage van Justea – waar bijzonder innovatieve theesoorten ontwikkeld en verbouwd worden – heeft zijn basis in Nandi Hills, Kenia.

De paarse thee is een unieke blend: de theebladeren geven deze blends een volle paarse kleur die volledig natuurlijk is. Vol anti-oxidanten en weinig caffeïne maakt deze thee tot een gezonde drank. De smaak is veel zoeter en frisser dan groene thee.

Keramiek uit Zuid-Afrika.
Bekers met pointillisme techniek. De bekers komen uit Zuid-Afrika. Het is handgemaakt keramiek van Kapula. De  mokken worden gebakken tot 1220 graden Celsius en geglazuurd met loodvrij transparant glazuur, zodat de producten geschikt zijn voor magnetron en vaatwasser.

Kapula ligt in het hart van de regio Overberg in Zuid-Afrika en is een Fair Trade-organisatie die gespecialiseerd is in handgemaakte kaarsen en keramiek. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan vooral vrouwen in de agrarische omgeving van Bredasdorp.

Theeservies uit Thailand
Deze koppen worden speciaal voor Wereldwinkels geproduceerd in een klein keramiekbedrijf in Thailand. Het bedrijfje is gevestigd in de zogeheten Potteryvillage, een klein dorpje waarin bijna iedereen moet bestaan van het bakken van keramiek.

             Doppers voor warm en koud, maar ook een thermo dopper

“De bevolking is superblij met de faciliteit. Er wordt veel gebruik van gemaakt voor bijeenkomsten, vieringen en presentaties. Het verbindt de mensen op de plantage.”

Je koopt Peeze thee… …Door jouw keuze voor Peeze thee, kon er een Communitea Center gebouwd worden op de theeplantages in Sri Lanka. Het is een gemeenschapsgebouw voor 600 gezinnen voor bruiloften en feestdagen, maar ook voor sport en spel.

De tweede verdieping – die nu wordt gebouwd – zal ruimte gaan bieden voor educatie en trainingen. Om de lokale economie te stimuleren, zullen de lokale aannemers en bewoners de bouw van de tweede verdieping tot uitvoer brengen. Het Communitea Center biedt met toevoeging van de tweede verdieping ruimte voor meer dan 2800 personen.