Kleding en modeaccessoires zeggen zoveel. Achter elk item uit onze collectie zit een heel verhaal. In onze winkel in Bergen op Zoom vertellen wij graag deze verhalen. Over de materialen, de makers en soms zelfs de doelstellingen van projecten waar wij producten uit afnemen. Zo zijn er de tassen uit Kasjmir (India). Van iedere tas bestaan er maar 10 tot 20 exemplaren. De bladeren op de tassen worden gemaakt in hele kleine ateliers. Geïnspireerd door het succes van deze tassen en de financiële mogelijkheden die dit succes voor de makers oplevert, zijn ze verder gaan zoeken naar nieuwe producten om te maken. Inmiddels maken ze naast de tassen ook schitterende oorbellen.
De sjaals uit onze collectie zijn er in verschillende maten; van klein sjaaltje tot omslagdoek. Ze komen uit
India, Nepal en Thailand. De sjaals verraden in materiaalgebruik vaak hun herkomst. Onze kunstenaars en producenten maken vrijwel altijd gebruik van lokaal beschikbare materiaal zoals zijde, katoen en wol. Geen gesleep met grondstoffen over de aarde, maar lokaal verwerken wat beschikbaar is. Helaas is soms lokaal het milieu behoorlijk vervuild. Ook daar gaan onze producenten creatief mee om. De tassen uit Cambodja zijn bijvoorbeeld gemaakt van landbouwplastic en visnetten. Omgetoverd afval naar prachtige unieke producten in diverse kleuren en modellen. Er zijn zelfs etuis voor laptops, telefoons en zelfs de ouderwetse pennenzak. We mogen wel van ver halen wat mooi is, maar willen de aarde zo min mogelijk belasten. Ook daar letten wij bij onze inkoop op.

Tassen en accessoires uit Cambodja
Gemaakt van bijzondere materialen die normaal gesproken op de vuilnisbelt terecht komen, zoals oude scooterzadels en melk- en fruitsappakken. De werkplaats – waar deze tassen worden gemaakt – telt inmiddels ca. 110 werknemers, waarvan 80% vrouw. Zij werken daar onder zeer goede arbeidsomstandigheden. Zij krijgen tweemaal het minimumloon uitbetaald, hebben recht op vakantiedagen om hun families die soms heel ver weg wonen te kunnen opzoeken. Ook zorgverzekering is voor hen geregeld

Tasjes van kurk uit Mexico

Tassen van Happy Lona uit India
De meeste producten zijn handgemaakt in kleine ateliers, waar ervaren ambachtslieden met simpele middelen de mooiste producten maken. Er wordt niet met kinderen gewerkt en de arbeidsomstandigheden zijn goed.
Happy Lona producten zijn allemaal gemaakt van natuurlijke materialen, zoals, leer, suède, wol en zijde van de allerbeste kwaliteit.

Tassen en accessoires uit Thailand
Deze tassen zijn gemaakt door Leah en haar team in Chiang Mai, Thailand. De stof is met de hand gezeefdrukt en de bandjes zijn van leer. De binnenkant is mooi bijpassend van kleur.

Sjaals met bijpassende vingerloze handschoenen uit Nepal

Wollen omslagdoeken uit India

Gebatikte colsjaals uit Swaziland. De stippen zijn stuk voor stuk met de hand getekend. Het motief is geinspireerd op glas-in-lood ramen.

Diverse sjaals
Deze sjaals komen uit Nepal, India en Thailand en zijn gemaakt van diverse materialen, zoals wol, katoen, maar ook zijde. In de winkel verkopen wij sjaals in allerlei afmetingen; vanaf kleine tot en met omslagdoeken.

Een nieuw Nederlands product uit Venray, Bendl. Dit bedrijf maakt stoere riemen, armbanden, onderzetters en nog veel meer van oude brandweerslangen. Een brandweerman zag dat oude brandweerslangen, hoe ironisch kan het zijn, de verbrandingsoven in gingen. Dat vond hij eeuwig zonde en besloot om ze te gaan hergebruiken en er riemen van te maken, en dat is heel goed gelukt. Hij is alleen begonnen, maar inmiddels werkt hij succesvol met mensen met een beperking, aan dit mooie product.

Met Healthy Seas Socks red je de zee door zachte en comfortabele sokken te kopen. Healthy Seas Socks worden namelijk deels gemaakt van oude visnetten. Deze zogenaamde ghost nets worden achtergelaten of verloren in de oceaan. Door ze op te duiken krijgen koralen weer de kans om op de bodem te groeien, blijven zeedieren er niet in hangen en voorkomen we extra plastic soep. Ze zijn er voor dames, heren en kinderen.